«Τα Άστεγα» μπλουζορεμπέτικα του Νίκου Πλατύραχου

Ο συνθέτης των “Άστεγων”, ο Νίκος Πλατύραχος, και ο βασικός ερμηνευτής τους, ο Γιώργος Νταλάρας, συζητούν μαζί μας πιθανότητες «στέγασης» αυτών των τόσο ιδιαίτερα οικείων (μας) τραγουδιών.

Ήδη από την προακρόαση που κάναμε στον δίσκο, ήταν κατανοητό πως επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο έργο, έναν μοναδικά μουσικοποιητικό κύκλο λαϊκών τραγουδιών που στηρίζει τη γέννησή του σε πλούσιες παραδόσεις του χθες (ragtime, blues, jazz, ρεμπέτικα) που όμως αντικατοπτρίζουν απόλυτα το σήμερα και απευθύνονται σ’ αυτό.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ασπασία Στρατηγού και ο συνθέτης ερμηνεύουν τα τραγούδια αυτού του δίσκου που θεωρούμε πως πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς της νέας «σοδιάς». Τα «Άστεγα» κυκλοφορούν από τη Feelgood σε ένα ιδιαίτερα σχεδιασμένο και φιλικό για την αφή και την όραση σχήμα. Όσο δε για την ακοή, αντί να διατυπώσουμε απλά τη γνώμη μας, προτιμήσαμε να την ενσωματώσουμε σε μερικές ερωτήσεις που απευθύναμε στον Νίκο Πλατύραχο και τον Γιώργο Νταλάρα.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Γιώργο Χαρωνίτη,στο athinorama.gr: bit.ly/2TRzuwQ

Συνέντευξη στην Αυγή

Συνέντευξη στην Αυγή

Νίκος Πλατύραχος: Ανακαλύπτω στον εαυτό μου δυνάμεις μελοποίησης που δεν είχα φανταστεί.