Από την αυτοκρατορία των σκιών

 

Soundtracks από τρεις ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου με τίτλους: «Επικίνδυνα παιχνίδια» (σκην.: Adolf Winkelmann), «Από την αυτοκρατορία των σκιών» (σκην.: Ράινερ Ματσουτάνι) και «Πτήση μέσα στη νύχτα» (σκην.: Χάρης Πατραμάνης). Τις μουσικές ερμηνεύουν αντίστοιχα η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, η Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και η Ορχήστρα Στούντιο της Κολωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και του Μίλτου Λογιάδη.

Ατμοσφαιρικά σενάρια ψυχολογικών θρίλερ, μυθιστορίες φαντασίας με έντονες συναισθηματικές προεκτάσεις και δράματα εποχής με ποιητικές εικόνες και ονειρική διάθεση, συνθέτουν το πολύπλευρο κινηματογραφικό στίγμα των ταινιών της Αυτοκρατορίας των Σκιών.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσεχίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας του Μονάχου διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Την Ορχήστρα Στούντιο της Κολωνίας διευθύνει ο Νίκος Πλατύραχος.

LEGEND 2008

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Εισαγωγή
2. Λάουρα
3. Εξοχή
4. Η ταυρομαχία
5. Η γνωριμία
6. Η προετοιμασία
7. Η κρίση
8. Η Βαρκελώνη
9. Η ανάρρωση
10. Η ανατολή
11. Οι υποψίες
12. Τα προοίμια
13. Η έκρηξη
14. Η καταδίωξη
15. Σιωπή
16. Ελεγεία
17. Επίλογος

Σκηνοθεσία: Adolf Winkelmann

Με τους Gudrun Landgrebe, Nathaliel Parker – βρετανική παραγωγή, 1994

Ψυχολογικό θρίλερ μέ έντονες συναισθηματικές προεκτάσεις, που αφορά στην πολυδιάστατη και ταραγμένη ζωή ενός άγγλου πράκτορα – δολοφόνου, ο οποίος ως επισήμως νεκρός, έχει το απόλυτο άλλοθι να δρα ανενόχλητα και ανενδοίαστα για το προσωπικό του συμφέρον. Η σχέση του με δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) υπερτονίζει το αδίστακτο του χαρακτήρα του. Xαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Winkelman με κυρίαρχο το επικό και το ανατρεπτικό στοιχείο.

Συμφωνική Ορχήστρα Τσεχίας
Δ/νση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

18. Απόδραση
19. Η είσοδος
20. Το τρένο
21. Εξομολόγηση
22. Οι σκιές
23. Επίλογος
24. Ρίτα (Κλαρινέτο σόλο: Claudio Puntin)

Σκηνοθεσία: Rainer Matsutani
Με τους Anne Kasprik, Leonard Lansink – γερμανική παραγωγή, 1993

Ιστορία φαντασίας που εκτιλύσσεται σε απροσδιόριστη εποχή. Αντικείμενο η απόδραση ενός κρατουμένου και η μετάβασή του – με τρένο – σε ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ ζωής και θανάτου, όπου και ερωτεύεται μία κοπέλα που στην πραγματική ζωή βρίσκεται σε κώμα. Η ονειρική διάθεση του σεναρίου και η σχέση με το υπερβατικό διακρίνει γενικότερα τον Matsutani στη συγγραφική του δράση.

Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας του Μονάχου
Δ/νση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης

ΠΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

25. Εισαγωγή
26. Η συνάντηση
27. Η πτήση
28. Τύφλωση
29. Ο χωρισμός
30. Ο αποχωρισμός
31. Silky touch (με τον Anno Lauten) στίχοι: Χρήστος Μάλαμας
32. Επίλογος

Σκηνοθεσία: Χάρης Πατραμάνης
Με τους Annete von Klier, Robert Giggenbach – γερμανική παραγωγή, 1991

Δράμα εποχής που περιγράφει την αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού πιλότων της Χιλής του 1930 (δασκάλου και μαθήτριας). Η καλπάζουσα επαγγελματική ανέλιξη της μαθήτριας, πυροδοτεί την άκρατη ζήλια του συζύγου της, ο οποίος από τον ασύρματο την οδηγεί σε καταιγίδα και κατ’ επέκταση στο θάνατο. Ποιητικές εικόνες, κρυμένες ψυχολογικές προεκτάσεις και μία μη συμβατική σκηνοθετική ματιά από τον Πατραμάνη σφραγίζουν την ατμόσφαιρα του έργου.

Στούντιο Ορχήστρα Κολωνίας
Δ/νση ορχήστρας: Νίκος Πλατύραχος

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Copyright Νίκος Πλατύραχος, 2019 ©

Σχεδίαση Specials Digital Athens

Όροι Χρήσης